Zbog curenja informacija: Američke specijalne snage ušle u Ambasadu SAD u Ukrajini

"Nije došlo do promjene u odluci da neće biti američkih trupa u Ukrajini koje se bore u ovom ratu", rekao je John Kirby

12.04.2023. 21:09
  • Podijeli:
ambasada_sad_ukrsajina_tanjug 1-643701e9885ba.webp Foto: Tanjug/Tačno.net

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby otkrio je u srijedu da postoji "malo vojno prisustvo SAD-a" u američkoj ambasadi u Ukrajini.

Novinar Fox Newsa je pitao Kirbyja o procurjelim dokumentima Pentagona koji sugeriraju da američke specijalne snage djeluju unutar ratom razorene zemlje.

"Neću govoriti o pojedinostima, brojevima i sličnim stvarima. Ali da pređemo na vaše tačno pitanje, postoji malo vojno prisustvo SAD-a u ambasadi u saradnji sa kancelarijom atašea odbrane kako bi nam pomoglo da pratimo materijal koji ulazi i izlazi iz Ukrajin. Dakle, oni su vezani za tu ambasadu i za tog atašea za odbranue”, rekao je Kirby, govoreći o oružju i drugoj podršci koju SAD šalju Kijevu.

Kirby, koji je govorio na marginama posjete predsjednika Bidena u Sjevernoj Irskoj, dodao je da se te trupe "ne bore na bojnom polju".

"Nije došlo do promjene u odluci da neće biti američkih trupa u Ukrajini koje se bore u ovom ratu", rekao je Kirby.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()