Zastave u sjedištu NATO-a spuštene na pola koplja

U znak solidarnosti sa Turskom i turskim narodom

07.02.2023. 17:01
  • Podijeli:
zastave_nato_anadolija 1-63e2759b2dc47.webp Foto: Anadolija

Zastave u sjedištu NATO-a spuštene su na pola koplja u znak solidarnosti zbog zemljotresa u  Turskoj.

Zastave 30 zemalja saveznica ispred sjedišta NATO-a u Briselu, glavnom gradu Belgije, bit će spuštene na pola koplja do sutra uveče, u znak solidarnosti s Turskom i turskim narodom.

Iz Stalnog predstavništva Turske pri NATO-u navedeno je da se zahvaljuju njihovim saveznicima na pomoći koju su od jučer poslali Turskoj.

Prema najnovijim informacijama, najmanje 3.549 osoba je poginula, dok je najmanje 22.168 povrijeđeno u zemljotresima koji su jučer pogodili južne dijelove Turske.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.​​​​​​​

U Turskoj je zbog razornih zemljotresa proglašena sedmodnevna žalost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()