Veliki požar zahvatio neboder u Dubaiju: Plamen se širio na 35 spratova

"Svi stanovnici su evakuisani i nije bilo povrijeđenih", saopćila je Civilna odbrana Dubaija

07.11.2022. 14:51
  • Podijeli:
pozar_dubai_foto_twitter-1667829074071.webp Foto: Twitter

Veliki požar zahvatio je neboder u centru Dubaija. Na snimcima se vidi kako se plamen širi po cijeloj zgradi od 35 spratova.

Požar je dojavljen oko 3 sata, ekipe su pet minuta nakon toga bile na licu mjesta. U 4.52 sata je stavljen pod kontrolu, a potpuno ugašen oko 6 sati jutros.

"Svi stanovnici su evakuisani i nije bilo povrijeđenih", saopćila je Civilna odbrana Dubaija.

Zgrada je dio kompleksapod nazivom 8 Boulevard Walk, projektanta Emaar iz kojeg su naveli da pomažu stanarima, prenosi The National News.

Bindu Rai, koja živi u zgradi prekoputa, rekla je da je požar izbio oko 2.20 sati.

"Moja majka se probudila kada je izbila vatra jer joj je cijela soba bila osvijetljena", dodala je Rai.

Kazala je da su komadi krhotina u jednom trenutku padali na tlo.

Stanari nebodera i dalje čekaju povratak kućama.

Policija Dubaija je ogradila područje kako bi se mogli obaviti radovi na sanaciji i uklanjanju ruševina sa ulica. Smatra se da su neki stanovi oštećeni i zbog dima i vode.

Svjedoci su rekli da je požar izbio na jednom od nižih spratova, vjerovatno četvrtom.

Vatrogasne vježbe su redovno održavane u zgradi, gdje žive mnoge porodice s djecom. Većina je samo otišla sa odjećom koju je imala na sebi, a porodice su odvedene u obližnje hotele.

Jedna Ruskinja, koja je razgovarala za The National, trebala je otputovati kasnije u ponedjeljak.

Očajnički je tražila informacije o tome kada će joj biti dozvoljeno da se vrati u svoj stan da uzme pasoš i odjeću da stigne na večernji let.

I radnici u supermarketu Al Maya neposredno ispod mjesta požara evakuisani su u 2.44 ujutro. Supermarket je ponovo otvoren oko 8.45 sati.

"Civilna odbrana je bila ovdje vrlo brzo i svi su uspjeli izaći, dobili su hranu i flaše vode, a zatim autobusima odvezeni u hotele", dodali su neki od radnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()