Već nekoliko puta do sada: Smanjuju se akcize na gorivo

Očekuje se da će ta mjera koštati švedski budžet 70,5 miliona evra u 2024. godini.

07.09.2023. 12:42
  • Podijeli:
gorivo_Dusko Jaramaz_PIXSELL-1664797483877.webp Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Švedska Vlada saopštila je danas da će smanjiti akcize na benzin i dizel u predstojećem budžetu da bi podržala opterećena domaćinstva.

Porez će biti smanjen za 0,14 evrocenti po litru za benzin i 0,03 evrocenta za dizel od 2024. godine. Očekuje se da će ta mjera koštati državni budžet 70,5 miliona evra u 2024. godini.

"Znamo da mnoge porodice trenutno vode tešku borbu", rekla je na konferenciji za novinare švedski ministar energetike Eba Buš.

Vlada desnog centra smanjila je akcize na benzin i dizel nekoliko puta u posljednjih godinu dana, što su oštro kritikovale ekološke grupe. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()