Uragan Hilari: Pod nadzorom 26 miliona ljudi

Hilari ima veliki potencijal da izazove iznenadne poplave

20.08.2023. 09:44
  • Podijeli:
Uragan Hilari_CNN-64e1be4de04a1.webp Foto: CNN

Američki meteorolozi saopštili su da je uragan Hilari, koji se kreće ka pacifičkoj obali Meksika, oslabio, ali da i dalje može da izazove poplave i ugrozi ljudske živote.

Uragan prate vjetrovi brzine do 175 kilometara na sat i kategorisan je kao oluja druge kategorije, saopšteno je iz Nacionalnog centra za uragane (NHC), prenio je BBC.

NHC je objavio izvještaj u kojem se kaže da uragan prate jake kiše u djelovima meksičkog poluostrva Donja Kalifornija i na jugozapadu SAD, ali Hilari će oslabiti i prerasti u tropsku oluju prije nego što stigne do južne Kalifornije.

U svom najnovijem ažuriranju, NHC je saopštio da se uragan trenutno nalazi otprilike na 459 kilometara jugoistočno od Punta Eugenia, najzapadnije tačke u Baja Kaliforniji.

"Čini se da Hilari brzo slabi", rekao je Džon Kangialosi, viši specijalista za uragane u NHC, prenijela je novinska agencija Asošiejted pres.

U San Dijegu, Nacionalna meteorološka služba (NVS) ranije je izdala upozorenje u kojem se kaže da uragan Hilari ima "veliki potencijal" da izazove iznenadne poplave, a skoro 26 miliona ljudi na jugozapadu SAD je pod nadzorom.

U petak je američki predsjednik Džozef Bajden rekao da Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama (Fema) ima "unaprijed spremno osoblje i zalihe u ugroženom regionu".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()