UN: Oslobođeno pet članova UN-ovog osoblja koji su kidnapovani prije 18 mjeseci u Jemenu

Haq je otkrio da su oslobođeni članovi osoblja UN-a Akm Sufiul Anam, Mazen Bawazir, Bakeel al-Mahdi, Mohammed al-Mulaiki i Khaled Mokhtar Sheikh

11.08.2023. 18:31
  • Podijeli:
un_jemen_anadolija 1-64d66097f1a91.webp Foto: Anadolija

Ujedinjene nacije saopćile su danas da je pet članova UN-ovog osoblja oslobođeno nakon što su kidnapovani u Jemenu prije 18 mjeseci, javlja Anadolija.

Farhan Haq, zamjenik glasnogovornika ureda generalnog sekretara UN-a Antonia Guterresa, rekao je da sve dostupne informacije govore da je svih pet kolega dobrog zdravlja.

Haq je otkrio da su oslobođeni članovi osoblja UN-a Akm Sufiul Anam, Mazen Bawazir, Bakeel al-Mahdi, Mohammed al-Mulaiki i Khaled Mokhtar Sheikh.

Svi su radili za UN-ov odjel za sigurnost.

“Generalni sekretar ponavlja da je kidnapovanje nehuman i neopravdan zločin i poziva na odgovornost počinilaca“, rekao je Haq.

Identitet otmičara nije otkriven.

U februaru 2022. godine, osumnjičeni militanti Al-Qaide oteli su pet UN-ovih radnika u južnoj jemenskoj provinciji Abyan, rekli su tada jemenski zvaničnici za AP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()