Ukoliko ostane bez podrške Zapada: Kijev će za mir sa Rusijom morati da pristane na četiri uslova

To pristajanje bilo bi kompenzovano sporazumom Ukrajine sa Njemačkom, Francuskom i Poljskom oko uzajamne odbran

20.10.2023. 15:22
  • Podijeli:
Ukrajina rusija zastava Shutterstock-6463ce8d0e7b3.webp Foto: Shutterstock

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski moraće da prihvati ruske uslove da bi osigurao mir, ako bude prekinuta podrška zapadnih partnera - navodi francuski medij "Front popular".

Rat neće biti okončan samo prekidom vatre i zamrzavanjem konflikta - navodi se u tekstu.

Zelenski će morati da prihvati gubitak teritorija, da odustane od ulaska u NATO, moraće da prihvati da je ruski jezik ravnoparavan sa ukrajinsim i da demilitarizuje zemlju.

To pristajanje bilo bi kompenzovano sporazumom Ukrajine sa Njemačkom, Francuskom i Poljskom oko uzajamne odbrane.

Medij ocjenjuje da Kijevu neće biti lako da prihvati te uslove, ali ne vidi kakve se druge solucije mogu naći u sadašnjoj situaciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()