U požaru poginulo devet osoba

Među devet poginulih, šest su stanari kampa i tri radnika internet kompanije

10.12.2023. 20:28
  • Podijeli:
požar, vatrogasci pixabay-653e2d6eec0e0.webp Foto: Pixabay

 Devet osoba poginulo je u požaru u kampu pokreta brazilskog Pokreta radnika bezemljaša /MST/ na sjeveru Brazila, a osam je povrijeđeno, saopšteno je danas iz MST.

U saopštenju se navodi da je požar izazvao kratak spoj u električnoj mreži tokom postavljanja interneta u kampu u gradu Paraupebasu.

Neimenovani zvaničnici rekli su da se kratak spoj desio kada je antena dotakla visokonaponsku mrežu, pri čemu su se zapalili kablovi i nekoliko baraka u kampu.

Među devet poginulih, šest su stanari kampa i tri radnika internet kompanije.

Vatrogasci su ubrzo lokalizovali požar.

Pokret MST zalaže se za raspodjelu zemlje u Brazilu i ponekad zauzimaju oblasti za koje navode da nemaju proizvodnju i potom od vlasti traže eksproprijaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()