U ovoj zemlji se pooštravaju kazne za brzu vožnju, oduzimat će se auta

Pročitajte sve kriterije prema kojima će se oduzimati automobili

04.01.2024. 19:55
  • Podijeli:
autoput-austrija-heute.jpeg

Austrija pooštrava kazne za prebrze vozače. Od marta 2024. vozači koji prebrzo voze neće samo podlijegati visokim novčanim kaznama, već im se se u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil.

Kriteriji prema kojima će se oduzimati vozila su:

U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti na dvije sedmice
Izvan mjesta: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mjesta na dvije sedmice

Trajno: Nećete dobiti auto natrag u svim slučajevima. Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na aukciji u Austriji, piše Fenix Magazin.

Evo pregleda kazni za prekoračenje brzine u Austriji:

Blaga prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za manje od 20 km/h, kazna se obično određuje kao novčani prekršaj. Ovisno o visini prekoračenja brzine, kazna se kreće od 30 do 70 eura.

Srednja prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za 20 do 40 km/h, to se smatra srednjim prekoračenjem brzine. Kazna za srednje prekoračenje brzine u Austriji može iznositi od 70 do 160 eura, a uz kaznu se može dodati i oduzimanje bodova s vozačke dozvole.

Velika prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za više od 40 km/h, to se smatra velikim prekoračenjem brzine. Za takve prekršaje kazne su puno strože. Kazne za velika prekoračenja brzine uključuju novčane kazne koje se kreću od 70 do 2.180 eura, oduzimanje bodova i mogućnost oduzimanja vozačke dozvole na određeno vrijeme.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()