U klizištima stradalo najmanje 36 osoba

Nažalost, 36 osoba je smrtno stradalo, a na osnovu izjava članova porodica žrtava 56 je nestalo, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i pravde Remigio Ceballos

11.10.2022. 10:59
  • Podijeli:
indija-kliziste-anadolija.jpg

Broj žrtava stradalih u klizištima koja su u subotu pogodila Venecuelu, povećan je na 36, saopćile su vlasti u ponedjeljak.

”Nažalost, 36 osoba je smrtno stradalo, a na osnovu izjava članova porodica žrtava 56 je nestalo“, saopćio je ministar unutrašnjih poslova i pravde Remigio Ceballos.

Prethodno je potpredsjednica Delcy Rodriguez kazala kako su stradale najmanje 22 osobe, a da su 52 nestale.

Rijeka El Pato, udaljena 64 kilometra od glavnog grada Caracasa, izlila se i odnijela nekoliko objekata u Las Tejeriasu, u saveznoj državi Aragua.

Predsjednik države Nicolas Maduro kazao je kako su spasilački timovi na terenu.

”Suočavamo se s teškom situacijom uzrokovanom obilnim padavinama u Las Tejeriasu. Naredio sam potpredsjednici i svim sigurnosnim agencijama da ulože maksimalne napore kako bi pružili adekvatnu brigu stanovništvu. Nisu sami“, napisao je Maduro na Twitteru.

Maduro je proglasio i trodnevnu žalost.

Spasilački timovi su na terenu i tragaju za žrtvama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()