U izraelskim zračnim napadima na Rafah ubijeno devet osoba, među njima i djeca

Očevici izvještavaju da je pogođena stambena zgrada u Rafahu, kao i vrtić koji je pretvoren u sklonište za raseljene u centralnom gradu Zawaidi

09.02.2024. 08:56
  • Podijeli:
gaza_anadolija 5 -65b11684c6e51.webp Foto: Anadolija

Najmanje devet osoba, uključujući žene i djecu, ubijeno je tokom noći u izraelskim zračnim napadima na Rafah.

Ovu informaciju je saopćilo ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze koje vodi Hamas.

Očevici izvještavaju da je pogođena stambena zgrada u Rafahu, kao i vrtić koji je pretvoren u sklonište za raseljene u centralnom gradu Zawaidi.

Navodi se da je broj povrijeđenih osoba za sada neutvrđen. Oni su prebačeni u obližnje bolnice.

Veliki broj osoba je iz Pojasa Gaze pobjegao u Rafah u skladu s naredbama za evakuaciju koje je izdao Izrael u vrijeme širenja kopnene ofanzive.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()