U izraelskim napadima uništeno 47 džamija i oštećeno sedam crkvi u Pojasu Gaze

red za medije u Gazi rekao je da su 203 škole i 80 vladinih ureda također uništene u posljednje tri sedmice

30.10.2023. 07:30
  • Podijeli:
gaza palestina reuters-652ed865badc6.webp Foto: Reuters

Izraelski zračni napadi koji su u toku u Gazi uništili su 47 džamija i sedam crkvi otkako je zemlja pokrenula rat protiv Hamasa nakon napada te grupe u Izraelu sedmog oktobra, prema vladi u Gazi.

Ured za medije u Gazi rekao je da su 203 škole i 80 vladinih ureda također uništene u posljednje tri sedmice.

Salama Maarouf, direktorica ureda, prenijela je Al Jazeera Arabic izjavu da je zbog masovnog bombardovanja oštećeno 220.000 stambenih jedinica, a 32.000 zgrada je potpuno uništeno.

Ranije je vladin ured za medije u Gazi izvijestio da je izraelska vojska prijetila bombardovanjem pravoslavnog kulturnog centra i škole u kojoj živi više od 1500 raseljenih osoba. U izraelskim napadima oštećena je i treća najstarija crkva na svijetu.

U Gazi je od 7. oktobra ubijeno više od 8000 ljudi, uključujući više od 3000 djece i više od 2000 žena. Najmanje 20.000 drugih je povrijeđeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()