U Italiji 40 odsto automobila starije od 15 godina

U saopštenju je ocjenjeno da toliki broj starih vozila u saobraćaju predstavlja problem za bezbjednost i životnu sredinu, prenosi agencija "ANSA"

29.11.2023. 09:15
  • Podijeli:
automobili_pixabay 1-63e9496850222.webp Foto: Pixabay

​U Italiji je oko 40 odsto automobila koji se kreću putevima u ovoj zemlji starije od 15 godina, saopštili su automobilsko udruženje ACI i Fondacije Karakolo.

U saopštenju je ocjenjeno da toliki broj starih vozila u saobraćaju predstavlja problem za bezbjednost i životnu sredinu, prenosi agencija "ANSA".

Ako bi svi automobili na italijanskim drumovima imali nove bezbjednosne tehnologije, u proteklih 10 godina bi u saobraćaju bilo za 28 odsto manje frontalnih sudara i za 21 odsto manje bočnih sudara, kao i za 11 odsto manje nesreća u kojima učestvuju pješaci, istakao je u saopštenju, prenosi "Tanjug".

Električni automobili su "i dalje luksuz za veliki broj ljudi", pošto samo 14 odsto anketiranih planira da kupi električno vozilo u narednih 10 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()