U Indoneziji spriječeno da 200 pasa završi u klanici za ljudsku ishranu

Kamion koji je prevozio još žive pse zaustavljen je u subotu uveče u gradu Semarang, na velikom ostrvu Java

09.01.2024. 08:18
  • Podijeli:
pas-pixabay.jpg

Indonežanska policija presrela je kamion sa više od 200 pasa namijenjenih za klanicu, saopštile su danas tamošnje vlasti, u najnovijoj pobjedi aktivista koji se protive konzumiranju mesa tih životinja.

Kamion koji je prevozio još žive pse zaustavljen je u subotu uveče u gradu Semarang, na velikom ostrvu Java.

Pet osoba je uhapšeno i biće optuženi po propisima o zaštiti životinja, a prijeti im kazna do pet godina zatvora.

“Informaciju smo dobili prošlog mjeseca, ali smo tek u subotu uspjeli da blokiramo transport 226 pasa”, navela je policija.

Indonezija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja još uvijek dozvoljava prodaju psećeg i mačjeg mesa, ali kampanja protiv te prakse sve više raste, a neki gradovi, uključujući Semarang, uveli su lokalne zabrane takve trgovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()