U Indiji ubijen tigar koji je usmrtio devet osoba

U lovu za "ljudoždera Champarana" učestvovalo 200 policajaca

10.10.2022. 07:15
  • Podijeli:
indija_napad_tigar - reuters-1665378886522.webp Foto: Reuters

Policija u Indiji ubila je tigra koji je ranije usmrtio najmanje devet osoba u Champaranu, u državi Bihar.

U lovu na "ljudožderom Champarana", učestvovalo je 200 policajaca i okružnih zvaničnika. Neki oficiri patrolirali su slonovima da ga pronađu.

Mužjak tigra terorisao je zajednice oko rezervata tigrova Valmiki.

Operaciju je vodila policija Bihara, koja je opkolila polje šećerne trske u blizini sela Sitaltola Baluwa kako bi ubila trogodišnjeg tigra poznatog kao T-104.

Kumar Gupta, glavni čuvar divljih životinja u regionu, rekao je za Times of India da je tigar identifikovan kao "opasan po ljudske živote".

Inače, Indija je dom za više od 70 posto divljih tigrova u svijetu. Indijski rezervati tigrova, zaštićena područja u kojima životinje mogu živjeti, nisu se proširile istom brzinom kao i populacija tigrova. To je natjeralo neke velike mačke da se radi preživljavanja okrenu pejzažima u kojima dominiraju ljudi, što dovodi do ubijanja stoke, a ponekad i ljudi.

Prema vladinim podacima objavljenim 2019. godine, svake godine tigrovi ubiju između 40 i 50 ljudi u Indiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()