Trudo i kanadska delegacija ostali u Indiji zbog kvara na avionu

Avion Kanadskih oružanih snaga ima tehničkih problema koji ne mogu da budu odmah riješeni

10.09.2023. 21:54
  • Podijeli:
Justin Trudeau-64fe1b936a014.webp Foto: Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

Kanadski premijer Džastin Trudo i delegacija te zemlje koja je učestvovala na samitu G20 u Nju Delhiju ostali su danas zaglavljeni u tom gradu zbog tehničkih problema na avionu kojim je trebalo da odlete nazad za Kanadu.

Bilo je previđeno da Trudo, osoblje Vlade i novinari koji putuju sa njim napuste Indiju ranije danas, ali nakon što su uočeni tehnički problemi, ostaje nejasno kada će do toga doći.

U saopštenju Trudoovog kabineta navodi se da avion s oznakom CFC001 Kanadskih oružanih snaga ima tehničkih problema koji ne mogu da budu odmah riješeni.

''Takve stvari ne mogu se riješiti preko noći. Naša delegacija ostaće u Indiji dok se ne naprave alternativni aranžmani'', navodi se u saopštenju.

Kanadska delegacija putuje avionima Kraljevskog vazduhoplovstva te zemlje, koje pored najviših državnih zvaničnika koristi i kraljevska porodica.

Blumberg piše da Trudo i njegov indijski kolega Narednra Modi nisu održali zvanični bilateralni sastanak tokom samita G20, ali da je posle njihovog kratkog i neformalnog susreta, saopšteno da su razgovarali o ''stranom miješanju'' i ''poštovanju vladavine prava''.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()