Tijelo princa Filipa bit će iskopano i premješteno pored Elizabetinog

Tijelo princa Filipa se trenutno nalazi u Kraljevskom trezoru u kapeli Svetog Đorđa. Memorijalna kapela kralja Georgea VI je dio kapele Svetog Đorđa

09.09.2022. 11:47
  • Podijeli:
kraljica_Elizabeta_princ_Filip_foto_Reuters.jpg Foto: Foto: Reuters

Tijelo princa Filipa bit će iskopano i premješteno pored Elizabetinog u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI u dvorcu Windsor.

Elizabetini roditelji, kralj George VI (preminuo 1953. godine) i kraljica majka, koja je umrla 2000., kao i njena sestra Margaret, koja je također preminula 2000. godine, također su sahranjeni u spomenutoj kapeli.

Tijelo princa Filipa se trenutno nalazi u Kraljevskom trezoru u kapeli Svetog Đorđa. Memorijalna kapela kralja Georgea VI je dio kapele Svetog Đorđa.

Philip i kraljica bili su u braku više od 70 godina, što ga je učinilo najdugovječnijim supružnikom vladajućeg britanskog monarha.

Njihova ljubav je predstavljena i u seriji "The Crown", koja prati političko rivalstvo i ljubavnu vezu kraljice Elizabete II te događaje koji su oblikovali drugu polovinu dvadesetog stoljeća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()