Tajvan otkazao vojne vježbe: Priprema se za udar tajfuna

Doksuri je porastao do takozvanog super tajfuna sa vjetrovima od 240 km/h

25.07.2023. 11:30
  • Podijeli:
tajvan-vojni-avion-mirage-2000-5-a-reuters.jpg

Tajvan je otkazao dijelove najvećih vojnih vježbi jer se priprema za udar jednog od najjačih tajfuna u posljednje četiri godine.

Doksuri je porastao do takozvanog super tajfuna sa vjetrovima od 240 km/h i uputio se prema vodama koje razdvajaju Tajvan i Filipine.

Godišnje vježbe Han Kuang koje su počele u ponedjeljak testiraju odbranu Tajvana u slučaju napada iz Kine. Nejasno je da li će ostatak petodnevne vježbe biti prekinut.

Tajfuni su uobičajeni u zapadnom Pacifiku u ovo doba godine, ali nijedan nije direktno pogodio ostrvo od 2019. godine.

Tajvanski meteorološki biro izdao je upozorenja na jak vjetar i obilne kiše.

Na Filipinima su se škole i uredi zatvorili u sjevernoj provinciji Cagayan kako se Doksuri približavao. Pokrajina sklona poplavama je dom za 1,2 miliona ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()