Svijet hitno mora da reaguje: Spriječimo širenje tragedije

"Treba zajedno da radimo na brzom smirivanju situacije u Gazi i obnovi mira na Bliskom istoku što je prije moguće".

20.11.2023. 09:03
  • Podijeli:
vang ji reuters-63f3383ac4dd8.webp Foto: Reuters

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je da svijet mora hitno da reaguje kako bi došlo do smirivanja sukoba između Izraela i palestinske islamističke organizacije Hamas.

Šefovi diplomatija Palestinske uprave, Indonezije, Egipta, Saudijske Arabije i Jordana nalaze se u Pekingu gdje razgovaraju o deeskalaciji izraelsko-palestinskog sukoba.

"Treba zajedno da radimo na brzom smirivanju situacije u Gazi i obnovi mira na Bliskom istoku što je prije moguće. U Gazi dolazi do humanitarne katastrofe. Situacija u toj enklavi utiče na sve zemlje svijeta i dovodi u pitanje ljudski osjećaj za dobro i zlo", rekao je Ji.

On je istakao da međunarodna zajednica mora hitno da reaguje i preduzme efikasne mjere kako bi se spriječilo širenje tragedije.

Izrael je saopštio da će uništiti Hamas zbog napada 7. oktobra kada je ubijeno 1.200 ljudi, većinom civila, a oteto je 240.

Vlasti iz Pojasa Gaze saopštile su da je najmanje 13.000 ljudi poginulo u izraelskom bombardovanju i kopnenim operacijama. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()