Svi dijele zabavnu anegdotu iz kraljičinog života: "Nadam se da će mu neko reći"

Jedna od najboljih anegdota o kraljici Elizabeti II koja se i dan-danas prepričava

10.09.2022. 08:28
  • Podijeli:
elizabeta-druga-joe-giddenspress-associationpixsell Cropped (1).jpg Foto: Joe Giddenspress/Pixsell

Bivši kraljevski oficir za zaštitu, Ričard Grifin, nedavno je s javnosti podijelio jednu od najboljih anegdota o kraljici Elizabeti II koja se i dan-danas prepričava.

Naime, on se u junu u razgovoru za Sky News prisjetio trenutka kad je kraljica susrela dva američkih turista dok se šetala svojim škotskim imanjem - i iako je definitivno bila jedna od najpoznatijih osoba u svijetu, dotični dvojac, vjerovali ili ne, nije imao pojma ko je ona.

"Bila je u šetnji oko dvorca Balmoral u Aberdinšajeru u Škotskoj, odevena u tvid i s maramom oko glave. Naišla su ta dva planinara, išli su prema nama, a kraljica je, kao i uvijek, stala i pozdravila ih. Bilo je jasno da je ti Amerikanci uopšte nisu prepoznali, što je bilo sasvim u redu.

Jedan je pitao Elizabetu živi li u okolini, na što mu je ona odgovorila kako ima kuću u blizini. Rekla mu je da inače živi u Londonu, ali da ovde ima kuću odmah iza brda. Amerikanca je zanimalo i koliko često dolazi ovamo. "Više od 80 godina", pohvalila se Elizabeta, a dotični planinar oduševljeno se nadovezao: "Pa onda ste sigurno sreli kraljicu?!", piše B92.

A ona mu je rekla: "Pa nisam, ali ovaj čovjek se ovde redovno sastaje s njom". Pa me tip pitao kakva je kraljica.

"Ponekad zna biti vrlo zajedljiva, ali ima divan smisao za humor", rekao sam mu, znao sam da mogu da se ovako našalim jer sam s kraljicom proveo puno godina.

Taj muškarac tad mi je prišao, stavio mi ruku oko ramena, dao svoj fotoaparat kraljici i zamolio je da nas fotografiše! Na kraju smo zamijenili mjesta, ja sam njih fotografirao s kraljicom, mahnuli smo im i srdačno se pozdravili. Onda mi je Njeno Veličanstvo reklo kako bi voljela biti muva na zidu kad Amerikanci pokažu te fotografije svojim američkim prijateljima!

"Nadam se da će mu neko reći ko sam ja", zaključila je na kraju - ispričao je Ričard Grifin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()