Sunak: Nećemo slati kasetnu municiju Kijevu

Sunak je podsjetio da je Britanija jedna od potpisnica Sporazuma UN protiv upotrebe kasetne municije iz 2008. godine. Sporazum je potpisalo 120 zemalja

08.07.2023. 19:25
  • Podijeli:
Rishi Sunak_Reuters-1666627351399.webp Foto: Reuters

Britanski premijer Riši Sunak odbacio je danas mogućnost da London isporuči kasetne bombe Ukrajini, navodeći da Britanija neće slijediti primjer administracije američkog predsjednika DŽozefa Bajdena.

Američki predsjednik stao je juče u odbranu, kako je rekao, "teške odluke" da pošalje kasetnu municiju ukrajinskim snagama.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava kritikovale su Bijelu kuću i ovaj potez izazvao je negodovanje, čak i unutar Bajdenove Demokratske stranke.

Sunak je podsjetio da je Britanija jedna od potpisnica Sporazuma UN protiv upotrebe kasetne municije iz 2008. godine. Sporazum je potpisalo 120 zemalja.

"Nastavićemo da izvršavamo naš dio podrške Ukrajini, što smo i činili nedavnom isporukom tenkova i dalekometnog oružja", izjavio je Sunak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()