Stanica metroa "George V", preimenovana u Elizabeta Druga

U saopštenju se ističe da su samo pojedini znakovi zamijenjeni, kako bi se izbjegla zabuna među putnicima

19.09.2022. 22:18
  • Podijeli:
sahrana_london_elizabeta-reuters (1)-1663586582450.webp Foto: Reuters

Autonomna pariska saobraćajna uprava /RATP/ preimenovala je na jedan dan stanicu metroa "George V" u "Elizabeta Druga", kako bi odala počast preminuloj kraljici Velike Britanije.

"RATP grupa danas odaje počast britanskoj kraljici tako što će na jedan dan preimenovati stanicu `George V` u `Elizabeta Druga`", navodi se u saopštenju Uprave.

U saopštenju se ističe da su samo pojedini znakovi zamijenjeni, kako bi se izbjegla zabuna među putnicima. Na znakovima je napisano "Elizabeta Druga 1926-2022", prenosi Srna.

Kraljica Elizabeta preminula je 8. septembra u Škotskoj, a danas će biti sahranjena u Vestminsterskoj opatiji, nakon državne sahrane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()