Španski premijer poručio Izraelu: Broj mrtvih Palestinaca je stvarno nepodnošljiv

Sanchez poručio da civili moraju biti zaštićeni pod svaku cijenu

23.11.2023. 19:24
  • Podijeli:
sanchez netanyahu reuters-655f78f553859.webp Foto: Reuters

Španski premijer Pedro Sanchez pozvao je Izrael da preispita ofanzivu u Gazi i rekao da je broj mrtvih Palestinaca zaista nepodnošljiv.

"Odgovor na Hamasove terorističke napade ne smije podrazumijevati smrt nevinih civila, uključujući hiljade djece", rekao je Sanchez.

Sanchez je tokom današnjeg sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom kazao da je Španija više puta osudila Hamasove šokantne terorističke napade i priznala pravo Izraela na odbranu, ali je dodao da se izraelske vlasti moraju pridržavati međunarodnog prava.

"Dopustite mi da budem jasan: Izrael se mora pridržavati međunarodnog prava, uključujući međunarodno humanitarno pravo. Cijeli svijet je šokiran snimkama koje svakodnevno stižu iz Gaze. Broj ubijenih Palestinaca je zaista nepodnošljiv. Smatram da civili moraju biti zaštićeni pod svaku cijenu", rekao je. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()