Split: 22 osobe povrijeđene, naguravali se pri ulasku u klub pa pukla staklena stijena

Medicinski zbrinuti

03.07.2024. 07:45
  • Podijeli:
split hrvatska pixabay-64cf47092f3d5.webp Foto: Pixabay

U Splitu ispred noćnog kluba malo iza ponoći u padu stakla povrijeđeno je više osoba, izvijestili su iz splitske policije rekavši da su 22 osobe zatražile medicinsku pomoć.

"22 osobe zatražile su liječničku pomoć, od čega je jedna zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je u bolnici. Ostale osobe su zadobile lakše ozlijede i puštene su nakon liječničke obrade", saopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Prema dosad utvrđenim činjenicama, došlo je do puknuća staklene stijene uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub.

Rasprsnulo se staklo na izlogu robne kuće, odmah pored ulaza u noćni klub Central u središtu Splita. Dalmatinski portal piše kako su veliki komadi stakla zasuli mlade koji su čekali u redu da uđu u noćni klub.

"Osoblje je odmah priskočilo, stiglo je pet vozila Hitne pomoći, i policija je brzo došla. Svi su pomagali unesrećenima. Nije bilo nikakvog incidenta ili sukoba, staklo je jednostavno puklo pod naletom tijela", kazali su im iz noćnog kluba.

Klub se ubrzo nakon nesreće zatvorio, a mjesto nesreće i ulaz u noćni klub su ograđeni policijskim trakama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()