Šokantno: Još ne znaju ni da li su živi, a već prave film o nestaloj podmornici

"Kanal 5" mijenja raspored i uključuje novi dokumentarni film "Titanic Podmornica: Izgubljena u moru", koji će predstaviti Dan Voker

22.06.2023. 15:30
  • Podijeli:
Podmornica Titan_OceanGate_olupina Titanika_ Foto Tanjug_OceanGate Expeditions via AP-64940ebe02db1.webp Foto: Tanjug / OceanGate Expeditions via AP

Kanal 5 je promijenio svoj raspored u četvrtak (22. juna) uveče kako bi uključio novi dokumentarac pod nazivom Titanic Sub: Lost at Sea.

Posebna emisija uživo će se, naravno, fokusirati na nestalu turističku podmornicu, koja je izgubljena u podvodnoj ekspediciji da bi se vidjela olupine Titanika u nedelju (18. juna).

Specijal će se emitovati u 19 časova – samo nekoliko sati nakon što podmornici Titan treba da ostane bez kiseonika – a predstaviće ga bivši domaćin Fudbal Fokusa Den Voker.


U sinopsisu koji je video The Independent, dokumentarni film Kanala 5 u produkciji, ITN-a obećava da će "gledaocima donijeti najnovije informacije o ovoj priči, dubinski sagledavajući vanredne događaje".

Program će uključivati intervjue sa stručnjacima koji govore o nauci o brodu, kao i ljudima "bliskim onima na brodu" o putnicima, prenosi b92.

Ian Rumsei, generalni direktor sadržaja za ITN, rekao je:

"Ovaj program će prikazati sve, od samog istraživanja, do uspona ekstremnog turizma, do pokušaja spasavanja, ali iznad svega ispričaće veoma ljudsku priču koja je zadesila petoro ljudi, zajedno sa njihovim porodicama, koji su zarobljeni na dnu okeana. Naša stručnost i naslijeđe u dokumentarnim filmovima koji se brzo preokreću i reputacija odgovornog filmskog stvaralaštva znači da se prema takvim pričama uvijek odnosimo sa velikom osjetljivošću.“

U nestaloj podmornici nalazi se petoro ljudi: britanski milijarder Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, osnivač i izvršni direktor kompanije OceanGate, Stokton Raš, i francuski ronilac Pol-Henri Nargeolet.

U danu kada je podmornica nestala, Hardingov posinak Brajan Sas primjećen je na koncertu benda Blink-182 u San Dijegu.

"Možda djeluje neukusno što sam ovdje, ali moja porodica bi željela da budem na koncertu Blink-182 jer je to moj omiljeni bend i muzika mi pomaže u teškim trenucima", napisao je Sas na društvenim mrežama, u postu koji je ubrzo obrisao.

Kanadska letjelica koja je tragala za podmornicom u Atlantskom okeanu nedavno je otkrila povremene zvukove "kucanja" iz blizine njene posljednje poznate lokacije.

Spasilačka posada koja je tragala za nestalom podmornicom čula je zvukove udaranja svakih 30 minuta u utorak (20. juna) i ponovo četiri sata kasnije, nakon što su raspoređeni dodatni sonarni uređaji.

Američka obalska straža je, međutim, pojasnila da ne znaju "izvor buke".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()