Snažan zemljotres pogodio Filipine

Obustavljen u potpunosti željeznički saobraćaj u zemlji

15.06.2023. 08:00
  • Podijeli:
Zemljotres_Profimedia-644fdefbe960c.webp Foto: Profimeadia

Zemljotres magnitude 6,3 pogodio je u četvrtak glavni filipinski otok, priopćile su vlasti, zaustavivši željeznički saobraćaj u glavnom gradu Manili.

Nema izvještaja o žrtvama ili većoj šteti nakon potresa koji se dogodio u moru na dubini od 10 kilometara i osjetio u obližnjim provincijama, objavila je filipinska seizmološka agencija.

Ministarstvo saobraćaja priopćilo je kako je zbog potresa zaustavljen rad triju nadzemnih željezničkih linija u Manili.

“Željeznice i zračne luke obustavile su rad. Za sada nema izvješća o većim posljedicama potresa i nadamo se da će tako i ostati”, rekao je glasnogovornik civilne obrane i  pomoćnik državnog tajnika Bernardo Rafaelito Alejandro za GMA televiziju.

Seizmološka agencija prvobitno je zabilježila potres magnitude 6,2, ali je kasnije to promijenila na 6,3. Izvijestila je kako očekuje štetu i naknadne potrese.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()