Smit: Kijev treba da odredi uslove mirovnih pregovora

"Nadam se da će u nekom trenutku u budućnosti biti pregovora"

12.11.2022. 11:59
  • Podijeli:
kijev reuters-1666084316163.webp Foto: Reuters

SAD očekuju da će pregovori o Ukrajini početi u nekom trenutku u budućnosti, ali vjeruju da je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski taj koji treba da uspostavi uslove za bilo kakve razgovore, rekla je DŽulijan Smit, stalna predstavnica SAD pri NATO-u.

"Nadam se da će u nekom trenutku u budućnosti biti pregovora. Predsjednik DŽozef Bajden je upravo rekao da se ovaj rat mora završiti nekim dogovorom, ali želimo da to bude u nadležnosti predsjednika Zelenskog, odnosno on će uspostaviti uslove za pregovore, uključujući poštovanje granica", rekla je Smitova za italijanski list "Korijere dela sera".

Ona je rekla da su NATO i SAD "u svakodnevnom kontaktu sa ukrajinskim vojnim komandantima".

"Mi dijelimo vojnu strategiju, ali na kraju oni moraju da odluče šta žele da rade jer znaju šta žele da postignu na bojnom polju. Zaista ne vidim nikakvu razliku između pristupa SAD i Ukrajine", rekla je Smitova, prenosi TASS.

Ona je dodala da bi "Moskva mogla da prekine sukob sutra ako to želi".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()