Slovački mediji tvrde: Fico se probudio poslije operacije

Neuspjeli atentat

16.05.2024. 06:58
  • Podijeli:
robert fico reuters-65aff2b93a94f.webp Foto: Reuters

Slovački TV kanal "Ta3" prenio da se Fico probudio poslije operacije. Ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Zamjenik slovačkog premijera Roberta Fica, Tomaš Taraba, izjavio je da je premier Slovačke trenutno izvan životne opasnosti i vjeruje da će preživjeti atentat.

- Koliko ja znam, operacija je prošla dobro i pretpostavljam da će na kraju preživjeti. On je trenutno izvan životne opasnosti - rekao je Taraba za BBC.

Taraba je jedan od rijetkih političara koji su izjavili da je izvan životne opasnosti, dok su svi ranije govorili da je kritično.

Fico je više od tri sata operisan u bolnici u Banskoj Bistrici.

Taraba je istakao da je napadač pucao iz velike blizine.

- Bio je teško ranjen. Jedan metak prošao je kroz trbuh, a drugi je pogodio zglob - rekao je.

Podsjećamo, napad na Fica šokirao je Slovačku, ali i ostatak svijeta. Evropski političari su osudili napad i izrazili šok i nevjericu da se dogodio.

Na Fica je pucao 71-godišnji penzionisani književnik iz neposredne blizine, a internetom kruži snimka napadača, koji govori da ne odobrava politiku aktuelnih vlasti i promjene u slovačkoj javnoj televiziji, prenijeli su tamošnji mediji

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()