Skoro 60 tužbi protiv L'Oreala: Hemikalije u proizvodima izazivaju rak?

"Žene koje koriste ove proizvode imaju veće šanse da dobiju rak"

07.02.2023. 19:30
  • Podijeli:
kosa-firzura-pixabay.jpg

Skoro 60 tužbi u kojima se tvrdi da proizvodi za omekšavaje kose koje prodaju američka podružnica L'Oreala L'Oreal USA Inc i druge kompanije izazivaju rak i druge zdravstvene probleme, biće združeno na Saveznom sudu u Čikagu.  

Najmanje 57 tužbi je podnijeto federalnim sudovima širom SAD zbog proizvoda koji koriste hemikalije za trajno ispravljanje kose, navedeno je u sudskim spisima, prenio je Rojters. 

U tužbama se navodi da su kompanije znale da njihovi proizvodi sadrže opasne hemikalije, ali su ih svejedno plasirale i prodavale.

U predmetima je označena američka podružnica L'Oreal USA i filijale indijskih kompanija Godrej SON Holdings Inc i Dabur International Ltd. 

Predstavnici kompanija nisu odmah odgovorili na zahtjeve Rojtersa za komentar, navodi britanska agencija.

U saopštenju objavljenom na Internetu nakon podnošenja prvih tužbi, L'Oreal je naveo da je uvjeren u bezbjednost njegovih proizvoda i da vjeruje da nedavne tužbe nemaju pravnu osnovu.

Tužbe su uslijedile nakon studije američkog Nacionalnog instituta za zdravlje u oktobru prošle godine, u kojoj je objavljeno da žene koje su koristile ove proizvode više puta godišnje imaju dvostruko veće šanse da dobiju rak materice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()