Sjevernokorejski lider stigao u Rusiju

Sastanak s Vladimirom Putinom

12.09.2023. 17:35
  • Podijeli:
sjevenrokorejski_lider_rusija_anadolija 1-6500804f1deeb.webp Foto: Anadolija

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un došao je u Rusiju kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, javlja Anadolija.

Ruski ministar prirodnih resursa i okoliša i predsjednik Međuvladine komisije za trgovinsku, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju sa Sjevernom Korejom Aleksandar Kozlov izjavio je u video objavi da je Kima dočekao na mostu preko rijeke Tumen, u Primorskoj regiji.

Podsjećajući da je Kim došao u službenu posjetu Rusiji, Kozlov je rekao:

“Rusija i DNR Sjeverna Koreja su snažni prijatelji već 75 godina. Svih ovih godina podržavali smo se i pomagali ne samo kao susjedi nego i kao bliski prijatelji."

Video koji je podijelio Kozlov prikazuje Kima kako stiže na stanicu sa svojim posebnim oklopnim vozom i kako ga dočekuju ruski dužnosnici.

U jučerašnjem saopćenju Kremlja navodi se da će Kim službeno posjetiti Rusiju na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prema ruskim medijima, navodi se da će sastanku Putina i Kima prisustvovati i ruski ministar odbrane Sergej Shoygu.

Kim je posljednji put posjetio Rusiju 2019. i sastao se s Putinom u Vladivostoku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()