Senator u središtu seks skandala

Svaka treća osoba koja radi u parlamentu Australije iskusila seksualno uznemiravanje

18.06.2023. 08:08
  • Podijeli:
david van senator australija foto Tanjug:Mick Tsikas:AAP Image via AP-648e9ef5050cb.webp Foto: Tanjug/Mick Tsikas/AAP Image via AP

Senator iz najuticajnije opozicione stranke u Australiji, Liberalne partije, suočio se sa optužbama nekoliko političarki za nedolično seksualno ponašanje i podnio je ostavku na stranačke funkcije, ali ne i na položaj u parlamentu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Optužbe protiv senatora Liberalne partije Dejvida Vana usljedile su nakon istrage o kulturi ophođenja u parlamentu Australije sprovedene 2021. godine tokom koje je otkriveno da je svaka treća osoba koja radi u parlamentu iskusila seksualno uznemiravanje, preneo je Reuters.

Van, koji negira optužbe, potvrdio je u poruci upućenoj predsjedniku regionalnog odbora Liberalne partije iz države Viktorija da podnosi ostavku na članstvo u stranci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()