SAD izveo napade u Iraku i Siriji kao odgovor na raketiranje američke baze

CENTCOM je naveo da su prvi put izveli napade u regionu kao odgovor na napad na američku bazu na sirijsko-jordanskoj granici 28. januara

03.02.2024. 07:38
  • Podijeli:
sad_napadi_irak_sirija_anadolija -65bddcb0655c6.webp Foto: Anadolija

Američka centralna komanda (CENTCOM) objavila je da je izvela zračne napade na ciljeve koji pripadaju snagama Iranske revolucionarne garde i njihovim drugim grupama u Iraku i Siriji, javlja Anadolija.

CENTCOM je naveo da su prvi put izveli napade u regionu kao odgovor na napad na američku bazu na sirijsko-jordanskoj granici 28. januara.

U saopštenju se navodi da je najmanje 85 ciljeva koji pripadaju snagama Qudsa Iranske revolucionarne garde i njihovim saradnicima u Siriji i Iraku pogođeno u zračnim napadima.

Dodaje se da su u napade bili uključeni i dalekometni bombarderi koji su polijetali iz Sjedinjenih Američkih Država i da je upotrijebljeno više od 125 navođenih bombi.

U saopštenju se navodi da su gađani komandni i kontrolni centri, rakete, projektili i bespilotne letjelice.

U napadu na američku bazu 28. januara poginula su tri američka vojnika, a više od 40 je ranjeno.

Američka administracija je najavila da će kao odgovor na taj napad pokrenuti opsežne napade i da će na meti biti grupe koje podržava Iran.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()