Rusija prijeti da će sahraniti Navalnog u zatvoru ukoliko porodica ne pristane na tajnu sahranu

Tvrde njegove kolege

23.02.2024. 22:08
  • Podijeli:
aleksej-navaljni-15032022-reuters (2)-65cf4ad8f0dc4.webp Foto: Profimedia

Ruske vlasti navodno prijete da će sahraniti Alekseja Navalnog na teritoriji arktičke zatvorske kolonije u kojoj je umro ukoliko njegova porodica ne pristane na zatvorenu sahranu, saopćio je tim opozicionog lidera.

Navalni je umro prošle sedmice nakon što je proveo više od tri godine iza rešetaka, što je izazvalo bijes i osudu zapadnih lidera i njegovih pristalica.

Nekoliko vodećih ruskih kulturnih ličnosti i aktivista pozvalo je vlasti da predaju tijelo njegovoj majci, koja je prošle subote stigla u zatvorsku koloniju u sjevernom Sibiru.

"Prije sat vremena, istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ona ima tri sata da pristane na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, inače će Aleksej biti sahranjen u koloniji", piše Navalnijev glasnogovornik Kira Jarmiš u objavi na X-u.
Njegova majka Ljudmila Navalnaja odbila je da pregovara.

"Jer nemaju ovlaštenja da odlučuju kako i gdje da sahrane njenog sina", dodaje Jarmiš.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()