Ratni stres je ogroman: Zelenski želi legalizovati marihuanu

"Nijedan Ukrajinac ne mora da trpi bol, stres i traumu rata"

29.06.2023. 16:06
  • Podijeli:
Volodimir Zelenski_Profimedia-649d8f633446c.webp Foto: Profimedia

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u parlamentu pozvao na legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

Prema ukrajinskom predsjedniku, konoplja može pomoći Ukrajincima da se nose bolje s psihičkim i fizičkim posljedicama rata koji traje više od godinu dana.

Prije tri godine ukrajinski predsjednik već je inicirao istraživanje na nacionalnom nivou u kojem je pitao ljude podržavaju li legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

Tada je to potvrdilo 64,88 posto sudionika.

"Sve najbolje prakse i rješenja iz cijelog svijeta moraju se koristiti u Ukrajini, bez obzira koliko teška ili neobična bila, tako da nijedan Ukrajinac ne mora da trpi bol, stres i traumu rata. Moramo konačno legalizovati lijekove na bazi kanabisa za sve koji ih trebaju, uz odgovarajuća naučna istraživanja i kontroliranu ukrajinsku proizvodnju", poručio je Zelenski.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()