Racija u Njemačkoj, u opsežnoj akciji pali i dileri iz BiH

Inače, ova grupa je na meti njemačke policije još od ljeta, 2022. godine

30.03.2023. 11:02
  • Podijeli:
nemacka-njemacka-policija-fotopixabay-641d96e242bcd.webp Foto: Pixabay

Njemačka policija danas je sprovela opsežnu akciju u borbi protiv trgovine narkoticima u regionu Metzingen, Mössingen i Tübingen tokom koje su uhapsili 10 osumnjičenih narko dilera, među kojima i državljane Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mössingenu. Tokom pretresa pronađeno je oko tri kilograma marihuane, 50 grama kokaina, ali i 50.000 eura u gotovini, kao i vatreno oružje.

Iako rezultati racije nisu ukazivali na to, navodno je riječ o dilerima koji su u proteklom periodu trgovali i u promet stavili više stotina kilograma marihuane i kokaina. “Nije riječ o običnim dilerima, koji su preprodavali drogu na ulici.

Oni su malo ‘jači’ dileri”, rekao je portparol policije. Navodno, ovih 10 privedenih sumnjiče se da su u proteklom periodu stekli profit od čak dva miliona eura. Kako stoji u saopštenju, svi uhapšeni su dobi između 25 i 45 godina i odmah danas su izvedeni pred istražnog sudiju. Od 10 uhapšenih, dvojica su državljani Njemačke, dok su ostali iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kazahstana, Libana, Crne Gore i Turske.

Inače, ova grupa je na meti njemačke policije još od ljeta, 2022. godine. Njihova istraga je bila zasnovana na procjeni podataka i informacija do kojih su došli tako što su presreli njihove kanale komunikacije.

U proteklom periodu policija je pregledala nekoliko stotina hiljada slika, kao i glasovnih i tekstualnih poruka i na taj način razotkrila mrežu osumnjičenih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()