Požar u ruskoj rafineriji nafte: Dronovi uzrokovali eksplozije?

Stanovnici rekli kako su čuli dvije eksplozije u razmaku od nekoliko sekundi

28.02.2023. 12:36
  • Podijeli:
rafinerija_rusija_eksplozija_foto_TW-63fde3deebc13.webp Foto: Twitter/Igor Sushko

Na društvenim mrežama pojavili su se nepotvrđeni izvještaji da je tokom noći izbio požar u rafineriji nafte u Tuapseu, u ruskom kraju Krasnodaru. Tuapse se nalazi blizu obale Crnog mora, južno od Krima i sjeverno od Sočija.

Portal Meduza piše da su stanovnici rekli kako su čuli dvije eksplozije u razmaku od nekoliko sekundi. Zgradu su navodno napale dvije neidentifikovane letjelice koje su oštetile zgradu u kojoj se nalazi sistem grijanja.

Izvor iz ruskih hitnih službi za Ria Novosti rekao je kako je blizu terminala detektiran dron, ali službenih komentara ruskih vlasti još nema. Vatra nije oštetila skladišta nafte te nema ljudskih žrtava, rekle su gradske vlasti.

Eksplozija je izvan zgrade ostavila dva kratera duboka oko jedan i pol metar.

Prema lokalnom portalu, vlasti su pozvale građane da ne šire lažne informacije jer se mogu suočiti s kaznenom odgovornošću te su dodale da nema razloga za brigu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()