Popravlja se zdravstveno stanje Pape

Oglasio se Vatikan

30.03.2023. 18:27
  • Podijeli:
Tan2023-03-3011271440_6 papa Franja AP PhotoAlessandra Tarantino-64255b1b70f6c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Zdravstveno stanje pape Franje se popravlja nakon što je hospitalizovan zbog respiratorne infekcije, saopštio je danas Vatikan.

Papa je juče prebačen u bolnicu nakon što se požalio na poteškoće sa disanjem, što je izazvalo novu zabrinutost za zdravlje 86-godišnjeg poglavara Rimokatoličke crkve, koji pati od niza bolesti.

"NJegova svetost papa Franjo dobro se odmorio tokom noći. NJegova klinička slika se postepeno popravlja i on nastavlja sa planiranim liječenjem", rekao je portparol Vatikana Mateo Bruni u saopštenju.

Bruni je naveo da je papa poslije doručka pročitao neke novine i nastavio sa radom.

Napominjujući da papa nije bio prikovan za krevet, Bruni je rekao da se papa moli u maloj kapeli unutar svog privatnog bolničkog apartmana.

"Dirnut sam brojnim porukama i izražavam zahvalnost na bliskosti i molitvi", napisao je papa na "Tviteru".

Iz Vatikana je juče saopšteno da se očekuje da će papa ostati u bolnici nekoliko dana, a Bruni nije rekao kada bi mogao da bude pušten iz bolnice "Đemeli" u Rimu.

Nije jasno da li će papa predvoditi uskršnje mise ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()