Ponovo! Izrael udario na Gazu, upozorava se na epsku katastrofu

Očevici su rekli da je Izrael juče izvršio udare u Rafi, u blizini graničnog prelaza sa Egiptom, a na slikama se vidi dim koji se diže iznad grada.

12.05.2024. 09:36
  • Podijeli:
pojas gaze, izrael, izralski napadi, palestinci - 22 april 2024 - profimedia-6627834ae078a.webp Foto: Profimedia

Izrael je ponovo izvršio udare na Gazu nakon što je proširio nalog za evakuaciju Rafe, a UN su upozorile da direktna invazija na prenaseljeni južni grad može da izazove "epsku katastrofu".

Agencija za civilnu odbranu u Gazi saopštila je da su dva ljekara ubijena u centralnom gradu Deir al Balah.

Istovremeno, dopisnici AFP-a izvijestili o intenzivnim sukobima i snažnoj pucnjavi iz izraelskih helikoptera u blizini grada Gaze.

Očevici su rekli da je Izrael juče izvršio udare u Rafi, u blizini graničnog prelaza sa Egiptom, a na slikama se vidi dim koji se diže iznad grada.

Izrael prkosi međunarodnom protivljenju akciji u Rafi, a njegove trupe su ušle u istočne dijelove grada. Time je zatvoren ključni granični prelaz za dopremanje pomoći i obustavljen saobraćaj kroz drugi prelaz u toj oblasti.

Izrael je proširio nalog za evakuaciju za istočni dio Rafe i objavio da je 300.000 ljudi napustilo grad pošto ih vojska pozvala ranije ove sedmice da odu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()