Pomahnitali evropski prvak potegao pištolj nakon tučnjave i ranio četiri osobe

Kako je za ruske medije rekao jedan od očevidaca pucnjave, napadač je najprije došao u sukob sa jednim od posjetilaca objekta, a zatim je počeo da se svađa sa obezbjeđenjem

06.11.2023. 19:18
  • Podijeli:
Nikita Ivanov_pucnjava_Moskva_foto_TW Cropped-65490cc3db6e4.webp Foto: Twitter/@OSINTNic

Bivši evropski prvak u boksu Nikita Ivanov, ranio je četiri osobe ispred restorana u centru Moskve, objavila je ruska novinska agencija TASS.

On je u nedjelju uveče otvorio vatru iz pištolja tokom tučnjave u blizini restorana na moskovskom nasipu Šljuzovaja. Četiri osobe su ranjene, a Ivanov je priveden. Portparol policije rekao je za TASS da je bio pijan.

Kako je za ruske medije rekao jedan od očevidaca pucnjave, napadač je najprije došao u sukob sa jednim od posjetilaca objekta, a zatim je počeo da se svađa sa obezbjeđenjem.

Nakon toga, Ivanov je uzeo pištolj i otvorio vatru na obezbjeđenje restorana. Kako prenose ruski mediji, njemu je jedan od prolaznika oduzeo oružje, a kasnije je savladan i uhapšen, što se može vidjeti i sa snimku koji se pojavio.

"Muškarac koji je priveden zbog pucnjave u blizini restorana u centru Moskve identificiran je kao Nikita Ivanov (37), evropski prvak u boksu", kazao je glasnogovornik policije za rusku novinsku agenciju TASS te dodao da mu to nije bio prvi okršaj sa zakonom.
Ivanov je 2020. pretukao boksera Basira Mirsijabova, koji je u teškom stanju prebačen u bolnicu, nakon čega je priveden.

Osim toga, priveden je po administrativnoj odgovornosti 2021. godine kada je prekršio ograničenja zbog korona virusa u vrijeme izolacije.

Ivanov je rođen u gradu Michurinsk u Tambovskoj oblasti. Diplomirao je na Moskovskom rudarskom institutu. Boksom se bavi od svoje desete godine. Osvajač je medalja na nekoliko ruskih bokserskih prvenstava, a 2011. godine osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u boksu, da bi prvak Evrope postao 2013. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()