Polarna hladnoća u Austriji, temperatura ide i do minus 25

U Beču je zabilježeno – 9, uz hladan vjetar, koji često puše u austrijskom glavnom gradu

04.12.2023. 19:07
  • Podijeli:
austrija snijeg reuters-656e11c160c3b.webp Foto: Reuters

Nakon subotnjeg snježnog i prometnog haosa u većem dijelu Austrije, uključujući Beč, danas ova alpska zemlja pati pod izrazito niskim temperaturama vazduha.

Polarna hladnoća, između ostalih, zahvatila je sjever Austrije, gdje je jutros zabilježena najniža temperatura od – 25,4 stepeni Celzijevih, javljaju austrijski mediji. Riječ je mjestu Gugu u opštini Liebenau.

Međutim, i ostali dijelovi Austrije su se našli pod naletom obilnog snijega, snažnog vjetra i ekstremne hladnoće. Najhladnije je jutros bilo, prema medijskim izvještajima, u saveznoj pokrajini Donjoj Austriji, koja graniči i s pokrajinom i gradom Bečom.

U Beču je zabilježeno – 9, uz hladan vjetar, koji često puše u austrijskom glavnom gradu. Uz prometne nesreće, zbog niskih temperatura, došlo je i do poremećaja u javnom prijevozu, piše Večernji list.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()