Poginula tri američka marinca u padu letjelice

Oko 150 američkih marinaca stacionirano je u Darvinu i učestvuju u vojnim vježbama

27.08.2023. 13:40
  • Podijeli:
profimedia-0774095919 vojni helikopteri H-60-6496b206a3604.webp Foto: Profimedia

Tri američka marinaca su poginula, a oko dvadeset je povrijeđeno kada se njihova letjelica srušila kod obale australijske Sjeverne Teritorije tokom vježbe, saopštili su zvaničnici.

Američki marinski koprus objavio je da je avion "boing MV-22B osprej", sa nagibnim rotorom, prevozio 23 pripadnika vojske SAD kada se srušio tokom rutinske vježbe oko 9.30 časova po lokalnom vremenu.

"Potvrđeno je da je troje preminulo, dok je petoro prevezeno u Kraljevsku bolnicu u Darvinu u teškom stanju", naveo je portparol u saopštenju, prenio je AP.

Oko 150 američkih marinaca stacionirano je u Darvinu i učestvuju u vojnim vježbama zajedno sa vojnicaima iz Australije i Filipina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()