Počinje Svjetski ekonomski forum, prisustvuju šefovi 52 države

Forum se održava u švajcarskom gradu Davosu

16.01.2023. 09:33
  • Podijeli:
wef-davos-reuters.jpg

Svjetski ekonomski forumu počinje danas u švajcarskom gradu Davosu i ove godine učestvovaće 52 šefa država i Vlada i skoro 600 poslovnih rukovodilaca, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će tema ovogodišnjeg Foruma biti pitanja sa kojima se svijet suočava, rat i sukob, ekonomski pritisci i klimatske promjene.

"Nema sumnje da će 53. Forum u Davosu biti održan usljed najkomplikovanije geopolitičke situacije i ekonomske krize u proteklih nekoliko decenija", izjavio je predsjednik Foruma Borge Brende.

Brende je najavio rekordno učešće 52 šefa država i vlada od kojih je više od polovine iz Evrope, te nedavno izabrani lideri poput južnokorejskog predsjednika Jun Sukjeola, Kolumbije Gustava Petra i filipinskog predsjednika Ferdinanda Markosa juniora. Očekuje se učešće skoro 300 ministara.

Brende je istakao da su pojedine delegacije zatražile da se imena njihovih članova ne objavljuju u javnosti iz bezbjednosnih razloga.

Švajcarske vlasti ranije saopštile da će tokom Foruma u Davosu biti raspoređeno do 5.000 pripadnika švajcarske vojske radi pružanja logistike i obezbjeđenja učesnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()