Papa pozvao na otvaranje humanitarnog koridora u Gazi

Poglavar Katoličke crkve je dodao da se "humanitarno pravo mora poštovati, prije svega u Gazi"

15.10.2023. 14:48
  • Podijeli:
Papa Franja Tanjug Andrew Medichin-644bc25c41cf2.webp Foto: Tanjug/Andrew Medichini

Papa Franjo pozvao je danas na otvaranje humanitarnih koridora za pomoć onima koji su pod opsadom u Gazi i ponovio apel za oslobađanje talaca koje drži militantna islamistička grupa Hamas.

"Snažno tražim da djeca, bolesni, starci, žene i svi civili ne postanu žrtve sukoba", rekao je Papa tokom nedjeljnog obraćanja okupljenima na Trgu Svetog Petra.

Poglavar Katoličke crkve je dodao da se "humanitarno pravo mora poštovati, prije svega u Gazi".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()