Papa Franjo: Oni koji vode ratove misle da su moćni, ali su jadni

Uputio žestoku kritiku

13.06.2024. 17:37
  • Podijeli:
papa franja-663284b3b9f5a.webp Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Oni koji vode ratove širom svijeta misle da su moćni, a zapravo su jadni, rekao je u četvrtak papa Franjo.

"Nasilje izazvano ratovima jasno pokazuje kolika je oholost onih koji se smatraju moćnima pred ljudima, a jadni su u Božjim očima", rekao je Papa, javlja novinska agencija ANSA.

Kazao je kako je ova loša oružana politika proizvela mnogo siromašnih ljudi i nevinih žrtava, ali da ipak, ne možemo odustati.

"Naša solidarnost i znak kršćanske ljubavi moraju doprijeti do svakoga", rekao je Papa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()