Otkazani letovi u Njemačkoj! Snježne padavine zaustavile avione

Zbog zatvaranja frankfurstkog aerodroma kasnije večeras doći će i do izmjena letova za i iz Beograda.

17.01.2024. 22:00
  • Podijeli:
aerodrom otkazani letovi Boris Roesslerdpa via AP via Tanjug-65a7db2027dcc.webp Foto: Boris Roesslerdpa via AP via Tanjug

​Obilne snježne padavine i ledena kiša doveli su do otkazivanja stotina letova u Njemačkoj, pri čemu je jedan aerodrom bio primoran da bude potpuno zatvoren. Na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u zemlji, otkazano je više od 500 letova, a u Minhenu je ukinuto više od 250 dolazaka i odlazaka.

 Zbog zatvaranja frankfurstkog aerodroma kasnije večeras doći će i do izmjena letova za i iz Beograda.

Aerodromi Dizeldorf i Keln/Bon takođe su pogođeni kašnjenjima i otkazivanjima.

U međuvremenu, aerodrom Sarbriken, u zapadnom djelu Njemačke, biće zatvoren do kraja dana. Već su najavljena odlaganja i otkazivanja letova i za sutra.

Na aerodromu u Frankfurtu izdata su upozorenja na crni led. Kada se on nakupi na pistama, smanjuje vuču aviona i rizikuje nesreće.

Smrznuta kiša je takođe problem za pilote kada su u vazduhu. Ako se led nakupi na krilima aviona, to može destabilizovati avion prenosi "Euronews".

Letovi Lufthanze će vjerovatno imati najviše smetnji. Avio-kompanija ima svoje baze na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()