Odmah! Guteres pozvao na momentalni prekid vatre u Pojasu Gaze

Dopisnici AFP-a, očevici i medicinari rekli su da su u izraelskim vazdušnim udarima noćas i jutros pogođeni sjeverni, centralni i južni dijelovi Gaze.

12.05.2024. 13:12
  • Podijeli:
gutereš tanjug-65a7b462a96b3.webp Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je na momentalni prekid vatre u Pojasu Gaze, bezuslovno oslobađanje svih talaca i hitno povećanje humanitarne pomoći koja se isporučuje palestinskoj enklavi.

"Prekid vatre će biti samo početak. Biće to dug put nazad, dalje od razaranja i traume ovog rata", rekao je Guteres na donatorskoj konferenciji u Kuvajtu.

Dopisnici AFP-a, očevici i medicinari rekli su da su u izraelskim vazdušnim udarima noćas i jutros pogođeni sjeverni, centralni i južni dijelovi Gaze.

U Rafi, najjužnijem gradu enklave na egipatskoj granici, kuvajtska bolnica je saopštila da je primila tijela 18 ubijenih u izraelskim napadima u posljednja 24 časa.

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da bi prekid vatre mogao biti postignut "sutra" ukoliko Hamas oslobodi taoce koje je odveo u Gazu nakon od napada 7. oktobra na južni dio Izraela. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()