Obilne poplave u Indoneziji: Nestalo najmanje 12 ljudi

Tone blata, kamenja i drveća skotrljale su se sa planine, a rijeka se izlila iz korita i poplavila sela na obroncima

02.12.2023. 09:46
  • Podijeli:
južna_koreja_poplave_anadolija 1-64b10f8e96731.webp Foto: Anadolija

Obilna kiša izazvala je iznenadne poplave i klizište na indonezijskom ostrvu Sumatra, a nestalo je najmanje 12 ljudi, saopšteno je iz lokalne agencije za potragu i spasavanje.

Tone blata, kamenja i drveća skotrljale su se sa planine, a rijeka se izlila iz korita i poplavila sela na obroncima.

Najteže je pogođeno selo Simangulampe u blizini popularnog jezera Toba u provinciji Sjeverna Sumatra, gde je nekoliko ljudi zatrpao pod tonama blata, a kuće su oštećene.

Portparol Nacionalne agencije krizne situacije Abdul Muhari rekao je da je jedan mještanin hitno prevezen u obližnju bolnicu sa teškim povredama nakon što je klizište pogodilo njegovu kuću.

On je saopštio da je najmanje 12 kuća, crkva, škola i hotel oštećeno u katastrofi, što je primoralo oko 50 porodica u selu da pređu u privremeno javno sklonište.

Napori koje ulažu spasioci su otežani zbog blokiranih puteva prekrivenih gustim blatom, krhotinama i ogromnim kamenjem, a spasioci i dalje tragaju za 12 nestalih ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()