Novi napad na američku bazu, ratni brod presreo rakete kod Jemena

Nije bilo odmah jasno ko stoji iza napada ili da li su oni izvedeni kao odgovor na sukob Izraela i Hamasa

19.10.2023. 23:26
  • Podijeli:
SpaceX lansiranje eksplozija raketa foto Reuters-644155ffcb19d.webp Foto: Reuters

Novinska agencija Reuters izvijestila je da je zračna baza Ain al-Asad u Iraku – u kojoj su smještene američke trupe – bila pod napadom projektila i dronova, prenosi Al jazeera.

Pozivajući se na dvije osobe bliske sigurnosnim snagama, Reuters je izvijestio da još nije jasno ima li žrtava u napadu. Bio je to treći takav napad na američku bazu u Iraku u manje od 24 sata.

Pozivajući se na dva američka zvaničnika, Reuters je također izvijestio da je ratni brod američke mornarice koji je putovao u blizini Jemena presreo više projektila. Izvori su rekli da ratni brod nije bio meta napada, te da su projektili prolazili u njegovoj blizini.

Nije bilo odmah jasno ko stoji iza napada ili da li su oni izvedeni kao odgovor na sukob Izraela i Hamasa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()