Nije postignut sporazum o uključenju novih brodova za izvoz proizvoda u okviru Crnomorske inicijative

Turska, Rusija, UN i Ukrajina održale su danas tehnički sastanak u Istanbulu radi razgovora o predstojećim pregovorima o izvozu žita, saopštilo je ranije tursko Ministarstvo odbrane

05.05.2023. 21:15
  • Podijeli:
brodovi-zito-luke-anadolija.jpg

Zajednički koordinacioni centar UN nije postigao sporazum o uključenju novih brodova za izvoz proizvoda u okviru Crnomorske inicijative, izjavio je danas portparol UN Farhan Hak.

"Zajednički koordinacioni centar danas nije postigao dogovor da ovlasti nove brodove za učešće u inicijativi za izvoz žita preko Crnog mora. Centar nastavlja sa svakodnevnim inspekcijskim radom na prethodno odobrenim plovilima", rekao je Hak na brifingu.

Centar, koji je osnovan 27. jula 2022. godine u Istanbulu, čine predstavnici Ukrajine, Ruske Federacije, Turske i UN.

Turska, Rusija, UN i Ukrajina održale su danas tehnički sastanak u Istanbulu radi razgovora o predstojećim pregovorima o izvozu žita, saopštilo je ranije tursko Ministarstvo odbrane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()