Netanyahu: Nema trajnog prekida vatre prije uništenja Hamasa

Netanyahuovi komentari objavljeni su nakon što je američki predsjednik Joe Biden izjavio da je Izrael predložio trostepeni dogovor o prekidu vatre

01.06.2024. 15:38
  • Podijeli:
Benjamin Netanjahu_Netanyahu_Foto Tanjug_Abir Sultan_Pool Photo via AP-64b3c3b9c210b.webp Foto: Tanjug / Abir Sultan / Pool Photo via AP

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je danas da neće biti trajnog prekida vatre u Pojasu Gaze sve dok ne budu uništeni vojni i rukovodeći kapaciteti Hamasa.

Netanyahuovi komentari objavljeni su nakon što je američki predsjednik Joe Biden izjavio da je Izrael predložio trostepeni dogovor o prekidu vatre u zamjenu za oslobađanje talaca iz Hamasovog zarobljeništva.

"Izraelski uslovi za prekid vatre se nisu promijenili. Uništenje vojnih i rukovodećih kapaciteta Hamas, oslobađanje svih talaca i osiguranje da Gaza više ne predstavlja prijetnju za Izrael", naglasio je Netanyahu.

Prema njegovim riječima, Izrael će nastaviti da insistira na ispunjenju ovih zahtjeva prije ostvarenja stalnog prekida vatre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()